Valget 2020

Her diskuterer vi fremtidens forening, hvordan vi skal udvikle organiseringen og hvad der skal satses på fremover.
Brugeravatar
oz1iky
Indlæg: 339
Tilmeldt: man dec 07, 2015 8:24

Re: Valget 2020

Indlæg af oz1iky » man jun 29, 2020 21:32

Halløjsa og god aften til ALLE - helt uden undtagelser og den slags ...
(for en gang skyld må de få stakler virkelig se sig udenfor da de ikke kan tage mig til indtægt for noget som helst - synd for jer ..)

Jeg sad sådan og filosoferede lidt igår og også idag ...
EDR har tidligere haft en formand i noget mere end 2 år af gangen i lange tider.
Den lader vi lige stå et øjeblik, som de i gamle dage sagde på DR, når godnat-fiskene kom på ....

Når man sådan tænker lidt over det og den slags ...
Hvad er det lige der sker i "Den Gamle Dame" ? Er man virkelig blevet et politisk parti, som har "kamp-valg" til formandsposten og andre poster hele tiden - selv uden for valg-perioderne?
Hvorfor lige det? Og hvad er det lige MEDLEMMERNE vil med det her paradigme? (eller mangel på samme?)
Og hvorfor klæder MEDLEMMERNE ikke deres valgte, om det så er automat-valgte eller ej - RepresentantsabsMedlemmer på med
HVAD HULEN DET ER DE VIL DERES RM'er SKAL ...

Måske skulle RM'erne - valgte og automat-indmeldte - faktisk vende den her rundt 180 grader?
Hvad er det DU, kære EDR medlem, vil JEG skal gøre for dig, de næste 2 år? (hvorfor er det lige DU har valgt MIG ?)
Jeg tror at de RM'er som kommer igennem nåleøjet i slutningen af august har et berettiget KRAV på at medlemmerne i deres kreds, region, område .. (what ever name ...) at få ren og klar besked på hvad medlemmerne ønsker af dem?
Ellers er der jo rigtig rigtig mange ting der slet ikke giver mening i at ..
Rigtig mange ting som jo er ligegyldige, fordi MEDLEMMERNE ikke har nogen holdninger om det ..
Bare jeg får mine ... bare jeg får mit ... - og ti stille med at det der myndigheds-vrøvl og internationale forpligtigelser ...
(ja så, ja så .. der er en verden uden for Dannmark, og den står IKKE stille, hvor meget du end ønsker det ...)

Jeg tror at EDR's medlemsskare skal se at vågne op af syvsoversøvnen?
Inden kuvøsen automatisk lukker ned på grund af manglende aktivitet?
Den politiske korrekte strømbesparende og økologiske klima-neutrale funktion sætter automatisk ind om lidt? Zzzzz, klick off ...

Frit efter den store Danske Filosof Kierkegaard;
Du står ved en skillevej, du kan ikke gå lige ud mere.
Til højre eller til venstre? Vælger du ikke NU, så vælger Livet for dig, og du har ingen indflydelse på udfaldet af dette valg.


VY 73 til alle - også dem der er ... nok til at tro de ikke er omfattet.

Kenneth OZ1IKY
... DON'T FEED THE TROLL !

DISCLAIMER
Dette indlæg er ikke en bevidst chikane af nogen som helst, ej heller en bestemt person.
Hvis nogen alligevel skulle mene dette, må det stå for egen regning og mangle enhver form for dokumentation

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » tirs jun 30, 2020 5:58

Uha, uha, Kenneth. Filosoferen har gjort mangen gal - i andres øjne.

Jeg tror, at historien giver mange svar. Medlemsmødet, hvad blev der af det. Medlemmerne er valgmæssigt organiseret i regioner.
Pr erindring mindes jeg en udtalelse fra foreningens mangeårige sekretær, oz5km, der udtalte noget i retning af, at der måtte ikke opbygges en egentlig organisation op i disse regioner.

Jeg kender ikke baggrunden for denne udtalelse, men vil nøjes med at kikke på de historiske kendsgerninger. Til hver region tildeltes af hovedbestyrelsen et eller to hovedbestyrelsesmedlemmer. Dette hovedbestyrelsesmedlem kunne medlemmerne i regionen møde til de to medlemsmøder, der blev afholdt årligt, hvor en ikke uvæsentlig del af indholdet var orientering. Og mon to årlige møder er nok, hvis man vil udvikle og ikke afvikle foreningen?
Jeg tror, at det i forhold til medlemsmødet kan være her filmen er knækket for foreningen. Hvor blev egentlig det demokratiske islæt af, for det var ikke hundrede procent sikkert, at det af hovedbestyrelsen udpegede hovedbestyrelsesmedlem nu også var det, der var valgt i regionen. Og hvad var formålet rent organisatorisk med disse orienteringsmøder egentlig, andet end en gang sludder for en sladder. At bruge disse møder som vej for medlemsidéer var jo nærmest dødfødt fra starten. Det er muligt, at medlemmet godt kunne vinde lydhørhed for sin idé i egen region, men derfra til at få idéen formidlet rundet i de øvrige regioner var simpelthen for træg og krævede villige hænder til at frembære den.

Nu tillader jeg mig så at koble de to ovenstående afsnit sammen i spørgsmålet, hvorfor det var så vigtigt for oz5km at præcisere, at der ikke måtte opbygges en egentlig organisation i disse regioner. Resultatet af spørgsmålet er for mig at ser: Magttab.

Lad mig nu gøre endnu et dyk i historien. NyStart, hvorfor var det så truende, at det kunne rydde en hel forside af OZ. Var man i virkeligheden bange for at magten skulle overgå fra hovedbestyrelsesmedlemmerne og hovedredaktøren til valggrupperne i lokalafdelingerne. Her kommer jeg til præsis det samme resultat. Magttab.

Selvfølgelig skal en bestyrelse have magt over tingene. Men ikke over medlemmerne. Det nytter heller ikke, at bestyrelsesmedlemmer antager den atitude, at de kun vil beskæftige sig med, hvad de selv synes. En bestyrelse er et serviceorgan, hvortil kan stilles særlige krav om loyalitet overfor medlemmerne og medlemmernes mangfoldige interesseområder.

Tiden her op til valget er ikke til vedtægtsændringer. De gældende vedtægter lægger meget kraftigt op til at betragte hovedbestyrelsen som et serviceorgan i langt højere grad end idéernes udspring. Repræsentantskabet har i følge vedtægterne godt fat i hovedbestyrelsens nosser og kan bytte dem ud med egne medlemmer. Den vej rundt er vedtægterne fuldt funktionelle. Men det kræver i langt højere grad end tidligere repræsentantskabets aktive indsats. En indsats, der meget vel kan tage udgangspunkt i den region, hvor repræsentantskabsmedlemmerne er valgt. Det er her medlemsmødet er i forhold til de gældende vedtægter. De fysiske indkaldelser, fremskaffelse af lokaler, wienerbrød og kaffe etc. til medlemsmøderne er så serviceorganet, hovedbestyrelsens ansvarsområde.

Medlemsmødet, dette finurlige begreb, er nok det vigtigste for en medlemsforening. Alt det andet, som at drive forlagsvirksomhed med hus og have er biting.

vy 73 og et godt valg til de berettigede
oz7xf, Allan
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

Brugeravatar
OZ1FF
Indlæg: 175
Tilmeldt: lør dec 05, 2015 8:58
Geografisk sted: Vejers Strand
Kontakt:

Re: Valget 2020

Indlæg af OZ1FF » tirs jun 30, 2020 9:09

Hej Allan
Selvfølgelig skal en bestyrelse have magt over tingene. Men ikke over medlemmerne. Det nytter heller ikke, at bestyrelsesmedlemmer antager den atitude, at de kun vil beskæftige sig med, hvad de selv synes. En bestyrelse er et serviceorgan, hvortil kan stilles særlige krav om loyalitet overfor medlemmerne og medlemmernes mangfoldige interesseområder.
Her rammer du hovedet på sømmet. Tiden som medlem af EDR har lært mig, at det at være foreningsaktiv radioamatør på landsplan er noget meget individualistisk. På det lokale plan ser det meget bedre ud. Her finder aktive med et fælles verdensbillede sammen om at gøre noget for andre.

For tiden er der ikke noget, som tyder på at man kan forene disse to fjerne planeter til noget brugeligt for danske radioamatører.

Og så har der jo lige så længe, som jeg kan huske, været fløjkrige i foreningen. Også dengang hvor man mødtes årligt til GF. Da blev der også truffet tåbelige beslutninger hen over hovedet på de menige medlemmer. Et eksempel herpå var udmelding af IARU. Det fik så nogle medlemmer ud af hængekøjen og næste år var der flertal for at omgøre beslutningen.

Nu er jeg jo kandidat i valget til RM. Endnu har jeg ikke udtænkt et valgoplæg. Dilemmaet er om jeg skal tænke på foreningen eller ride mine egne kæpheste. Formanden mener, at de enkelte kandidater selv skal arrangere medlemsmøder. Det er han så selv gået i gang med, da han har indbudt kandidater vest for Storebælt til et uofficielt kaffemøde den 8. juli på Klokkestøbervej.
Hermed inviteres til ”kaffemøde” om arbejdet i EDR

Dette møde er ikke et officielt EDR møde, men arrangeres i ønsket om, at informere kandidater vest for Storebælt, om det kommende arbejde i RM og HB.

Mødet finder sted:
EDR HQ, Klokkestøbervej 11, 6230 Odense M
Onsdag den 8. juli 2020 kl. 19:00-22:00

Dagsorden

• Velkomst og præsentation
• Gennemgang af EDRs formål. Kan vi skabe konsensus om tolkningen af foreningens formål og hvordan, dette kan udmøntes i det praktiske arbejde?
• Eventuelt

Som det ses er dagsordenen meget simpel. Vi skal ikke debattere fortiden, men enes om hvad der bør ske i fremtiden.

Venligst tilmelding senest 1. juli, ved svar på denne mail.

Bemærk: Kørsel er for egen regning.

Vy 73 / med venlig hilsen
Jan Anderschou - OZ3QY
Teksten kan læses som om OZ3QY ser sig genvalgt som kommende formand????

Jeg gider ikke at deltage i mødet og har opfordret OZ3QY til at aflyse mødet og føre sin valgkamp sammen med de andre kandidater på EDR.DK.
Vy 73 de OZ1FF/Kjeld - QRV 1,3 - 47 GHz

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » tirs jun 30, 2020 12:15

oz7xf skrev:
tirs jun 30, 2020 5:58
Pr erindring mindes jeg en udtalelse fra foreningens mangeårige sekretær, oz5km, der udtalte noget i retning af, at der måtte ikke opbygges en egentlig organisation op i disse regioner.
Jeg er netop blevet gjort opmærksom på, at det ikke var oz5km, der udtalte sig negativt om organisering i disse regioner. Jeg beklager min fejltagelse.

vy 73 og lidt til
oz7xf, Allan
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

Brugeravatar
oz1iky
Indlæg: 339
Tilmeldt: man dec 07, 2015 8:24

Re: Valget 2020

Indlæg af oz1iky » tirs jun 30, 2020 19:21

Mojn Allan, OZ7XF
OZ7XF wrote
Jeg beklager min fejltagelse.
Ja ja da. Humanum errare est. Det er menneskeligt at fejle. (pas på - Google har flere varianter af den her ...)
Eller på Sønderjysk; Helle' kom' skidt afstæh' end slejt'
(over-korrekthed kan også være et tegn på handlingslammelse)

Og OZ5KM har jo sagt mange ting, som ikke altid blev skrevet ned. Nogen af dem mere kloge end andre.
Jeg husker meget tydeligt en af hans lange monolog agtige udtalelser den 16. december 2017 i Odense om en større sag der fandt sted i september 2018. Vi var en del der overhørte den udtalelse, med stor forundring endda. Men den har aldrig været nedskrevet i noget referat.
Og som en angiveligt anden klog mand engang sagde; står det ikke i referatet, så er det ikke sket
Måske vil nogen udsøgte undtagelser advokerer for at den der sag i september 2018 heller aldrig har fundet sted ...
De udsøgte undtagelsers udtalelser herom tyder der på. "Oh Tempora, Oh Mores" ...

Ja, man ved jo aldrig - det kunne jo være.

VY 73 til alle, men med virkelig udsøgte undtagelser.

Kenneth OZ1IKY

Og som et PS ..
Den slags viden gør jo både det forestående valg, og ikke mindst dets resultat, meget spændende.
(senest når de uskrevne referater udgives - nogen kalder dem "dossier" andre "responsummer")
... DON'T FEED THE TROLL !

DISCLAIMER
Dette indlæg er ikke en bevidst chikane af nogen som helst, ej heller en bestemt person.
Hvis nogen alligevel skulle mene dette, må det stå for egen regning og mangle enhver form for dokumentation

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » tirs jun 30, 2020 20:50

oz1iky skrev:
tirs jun 30, 2020 19:21
Ja ja da. Humanum errare est.
Jovist, Kenneth. Men det, der nager mig er, at var det ikke den ene, så var det den anden. Så når lejlighed gives, vil jeg dykke dybt i mine optegnelser mv til den fulde opklaring, eller sandhed om man vil. Fjeren skal jo helst pryde fuglen, der har groet den.

Og som et PS, ligger detaljen gemt i PSet ..
Det er ligesom at gå et par skistøvler til. Det er først spændende, når sneen har lagt sig, og de kan komme i brug.

vy 73 til de, der værdsættes vil, men så heller ikke fler´.
oz7xf, Allan
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

oz7c
Indlæg: 755
Tilmeldt: søn feb 04, 2018 2:30

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7c » ons jul 01, 2020 15:12

Hej
Vedr: Mødet den 8/7-2020
Vi må jo se om "nogen" andre føler sig fristet til at tage referat eller lave en lydfil.
Så det østlige af Danmark får info om hvad fremtiden er for EDR

Formanden er jo ikke kendt for at levere noget info om hvad der foregår i EDR !

73 Boye

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » tors jul 02, 2020 2:30

oz7c skrev:
ons jul 01, 2020 15:12
Så det østlige af Danmark får info om hvad fremtiden er for EDR
Hej Boye mf.

Hvad der sker på mødet er uden betydning for det østlige Danmark. De kan grundet deres lave antal repræsentanter, både nu og kommende, intet gøre andet end at se til. Der er simpelthen ikke medlemmer nok i det østlige.

Hvad der vil ske i næste periode, tegner der sig allerede tydelige tegn på. De lønnede ansatte fyres, huset sælges. QSL-central, museum og foreningens førelse overgår til "privaten", et eller flere steder.
Derved skabes afhængighed af de personer eller grupper, der lægger husrum til. Som det er set før i foreningens historie (københavnerafdelingens krav) vil disse husrumsstillere kræve fødte medlemmer af hovedbestyrelsen. Derved er foreningen meget tæt på noget, der minder om privatisering.
De eneste, der kan forhindre denne afhængig er medlemmerne. Og det skal gøres allerede ved dette valg.

Det fuldstændige vanvittige er, at salg af huset og fyring af de lønnede ansatte ikke løser foreningens hovedproblem, men blot på sigt tilpasser sig det fortsat faldende medlemstal. Foreningen der dog ikke der endnu, hvor foreningen er truet økonomisk, men vil selvfølgelig komme det, når medlemstallet falder til noget under 1000, hvis kontingentet fastholdes på nuværende niveau.
At gå i byen for at leje kontorlokaler er næppe muligt, hvis man skeler til lejen pr. kvadratmeter, hvortil kommer energiforbrug.

Desværre ser jeg ingen i kandidatlisten, der er i stand til at gøre noget ved foreningens hovedproblem. Var der det, havde de allerede gjort det.
Men derfra til at lade stå til og overlade foreningen til 4-5 personers (privatisternes) forgodtbefindende ville jeg meget nødig se ske.

vy 73 til de trængende, men heller ikke fler´.
oz7xf, Allan
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

oz7c
Indlæg: 755
Tilmeldt: søn feb 04, 2018 2:30

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7c » tors jul 02, 2020 20:09

Hej Allan
Ja tak for info.
Vi afventer slaget om Jylland og den næste udnævnte Kaiser i EDR

Det ser for mig ud til at bliver kamp til stregen ikke om EDR's
fremtid men mere om magten/vedtægterne/HQ Odense og eget ego m.m.

Det hele skal sikkert flyttes til vejle/aarhus

Der er sikkert nogen der kommer i himlen !
https://www.youtube.com/watch?v=Nnu1E5Kslig

Men det kan da godt være at EDR Danmark går tabt i kampen !

Og det her har aldrig drejet sig om medlemmers opfatelse om hvad EDR's
skulle have af aktivteter.

73 Boye

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » tors jul 02, 2020 22:56

Fra oz8xw´s hånd ses i valgoplægget et pragtstykke af ønsketænkning, der med en lix på 46 smukt omkranser en 10 punktplan, hvor hovedvægten er lagt på tilbagevending til kendte tider. Et punkt adskiller sig fra de øvrige:
Specialister/udvalg, der kan yde hjælp til både lokalafdelinger og medlemmer, når det drejer sig om f.eks. antenner, forstyrrelses- og støjsager, PR og reklame for amatørradio.
Om det lige er det, der skal til for at stabilisere og om muligt styrke medlemstallet, skal jeg ikke kunne sige. Men det er efter min opfattelse den rette vej at få mere på hylderne.

Der er også andre punkter, der skiller sig ud omend det nok mere drejer sig om en for oz8xw ny erkendelse af, hvad andre har advokeret for i årevis. Jeg tror, at det er vigtigt at bide sig fast i disse punkter og hjælpe oz8xw den rette vej i de svære stunder i det kommende repræsentantskab.

For dem, der ikke måtte have lix-skalaen præsent:
45 - 54 Svær, saglige bøger, populærvidenskabelige værker, akademiske udgivelser.
Måske lidt i overkanten til formålet efter min opfattelse.

vy 73 til kandidaten, men så heller ikke mer´.
oz7xf, Allan
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » lør jul 04, 2020 1:37

Jeg sidder her og funderer over, hvad der kan ske, hvis initiativtageren til "8. juli bevægelsen", oz3qy ikke bliver valgt ind i repræsentantskabet. Rent statistisk er muligheden tilstede, da kun 8 ud af de 12 opstillede kandidater i regionen kan komme i repræsentantskabet.
Vil initiativtageren blive sur, opgive projektet, og hvad vil der efterfølgende ske med de som i deres valgoplæg har støttet ham. Vil de tage konsekvensen og trække sig, hvilket jeg ville anse for moralsk værdigt.
En anden mulighed er selvfølgelig, at oz3qy vil kunne optræde som skyggeformand, men den mulighed anser jeg ikke for særlig sandsynlig, da det næppe giver den helt store præstige.
Og hvad vil der ske, hvis oz3qy bliver valgt ind i repræsentantskabet, men så få af hans tilhængere ikke, at formandsposten derved kan gå til en af de højt dekorerede kandidater, hvis popularitet i hvert tilfælde tidligere har været stor. Jeg tør næsten ikke tænke situationen til ende, da der kan optræde nogle helt ustyrlige magtkampe hovedbestyrelse og repræsentantskab i mellem i så høj en grad, at det blokkerer for foreningens fortsatte drift.
Det er blot nogle af de spørgsmål, jeg funderer over i forbindelse med det valg, der nok er det mest spændende, jeg indtil videre har været vidne til, og hvor meget afhænger af den af de højt dekorerede, der indtil videre har skrevet og offentliggjort sit valgoplæg, der tilmed er kritisk i forhold til den nuværende formands førelse af foreningen.

Stod valget til mig at vælge mellem oz3qy og oz8xw ville mit valg gå til oz8xw, der trods vore utallige divergerende opfattelser er en mand, man véd, hvor man har og i en kaliber og skrigeevne meget lig nu afdøde Preben Møller Hansen, Sømændenes Forbund.
Og nej, jeg har på ingen måde glemt lækagesagen, der førte til det mest tragiske i foreningens historie. Den historie vil forfølge den næste formand uanset, hvem det måtte blive.

vy 73 til de værdsættende, men heller ikke fler´.
oz7xf, Allan
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

Brugeravatar
oz1iky
Indlæg: 339
Tilmeldt: man dec 07, 2015 8:24

Re: Valget 2020

Indlæg af oz1iky » man jul 06, 2020 19:13

Hej Allan, OZ7XF

... er det så nu vi skal til at hamstre popcorn og cola, med mere?
(maritimt ville man vel sige at vi bunkre nu til hyggelig langfart?)

I dine, og et par andres, skriblerier fornemmer jeg at efteråret bringer en større grad af underholdningsværdi.
Underholdningsværdi der kræver forberedelse. Så mon ikke vi med rettidig omhu bør starte disse forberedelser allerede nu?
Opmagasinering af popcorn og cola i rigelige mængder for at modsvare underholdningsværdiens mulige størrelse og omfang,
Jeg formoder vi begge ser i krystalkuglens tågede slør i dette?

Her savner jeg lidt at Niels har sin krystalkugle, og dåse med tudekiks, med til de store og vigtige møder, hvor det vigtige afgøres.

Ja jeg ved det jo ikke, jeg er blot en sølle Civiløkonom fra en Handelshøjskole ...
Ikke en Cand. .. et eller andet ligegyldigt;

VY 73 til alle, godt og vel, men kun dem der ikke føler sig ramt.
((ja sådan er det jo med boomeranger, de kommer altid tilbage - men det er ikke mig der smider dem, så hvad ved jeg om deres ... ?))

Kenneth OZ1IKY
... DON'T FEED THE TROLL !

DISCLAIMER
Dette indlæg er ikke en bevidst chikane af nogen som helst, ej heller en bestemt person.
Hvis nogen alligevel skulle mene dette, må det stå for egen regning og mangle enhver form for dokumentation

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » man jul 06, 2020 21:58

oz1iky skrev:
man jul 06, 2020 19:13
... er det så nu vi skal til at hamstre popcorn og cola, med mere?
Hej Kenneth

Trivialiteter har før udløst mangel på popkorn og cola. Det er jeg klar over. Men tro endelig ikke, at det er min agt at kommentere alle kandidaternes valgoplæg. Dem fra 8. juli bevægelsen tager jeg over en kam. Så hamstring bliver næppe nødvendig.

OT:
Pas på med spejderhytten. Over den er 400 kV højspændingsledninger trukket i rigt mål. Næppe det bedste sted for radioamatører med hang til DX.

vy 73 de
oz7xf, Allan
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » tirs jul 07, 2020 7:26

oz7xf skrev:
man jul 06, 2020 21:58
OT:
Pas på med spejderhytten. Over den er 400 kV højspændingsledninger trukket i rigt mål. Næppe det bedste sted for radioamatører med hang til DX.
Det var så ikke lige en 400 kV ledning, men noget lavere, hvilket fremgår af det Google Earth billede, jeg har gaflet fra stedet.
Bygningen med det grå tag er hytten.
hytte1.jpg
Jeg har gennem tiden haft stor fornøjelse af Google Earth. Bl.a. til antennestudier langs Bornholm kyst.
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

oz7xf
Indlæg: 568
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Valget 2020

Indlæg af oz7xf » ons jul 08, 2020 21:19

Så blev det valgoplægget fra oz5km, der står for skud.

Af nye tiltag til hylden ses en rabatordning.

På det mere administrative plan ses nedlæggelse af valg i regioner, og udelukkende direkte valg.
Jeg kan godt være lidt fræk og stille spørgsmål ved om repræsentantskabets rolle ikke i oz5km-modellen reduceres til et antal ædegilder og lidt løst snak rundt om bordet.

Generelt skuffes jeg. Ikke kun over oz5km´s valgoplæg, men også over nogle af de andre valgoplæg. I min optik er valgoplæggene i meget høj grad koncentreret omkring foreningens struktur, og i langt mindre grad foreningens primære problem, medlemsfrafaldet.

For rigtig mange år siden slog det mig, at foreningen er opdelt i to typer medlemmer. De få, der anså deres vigtigste rolle som værende de ledende, og så menigmedlemmerne, der var ret ligeglade med, hvad der foregik rent foreningsmæssigt. Sådan ser jeg det stadig. Spørgsmålet må derfor være, hvorledes reduceres afstanden mellem disse to grupper?

oz5km skriver således:
1) .... Efter hvert hovedbestyrelsesmøde skal der udsendes et så fyldestgørende referat, så medlemmerne kan få det fulde indtryk af mødet.
og således:
5) Hovedbestyrelsesmedlemmerne skal sørge for, at medlemmerne bliver orienteret om arbejdet i hovedbestyrelsen. Det kan ske ved to medlemsmøder om året, ved besøg i afdelinger, orientering på repeatere og ved udsendelse af orienteringsskrivelser.
At 1) ikke er tilstrækkeligt er vist tydeligt for ret mange, og at 5) bliver misbrugt er beviseligt.

vy 73 og godt valg
oz7xf, Allan
let's rock and roll

x-EDR
x-Brugtgrej.dk
http://www.oz7xf.com/

Besvar