Det nye HB i EDR 2018

Her diskuterer vi fremtidens forening, hvordan vi skal udvikle organiseringen og hvad der skal satses på fremover.
Besvar
oz7c
Indlæg: 423
Tilmeldt: søn feb 04, 2018 2:30

Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af oz7c » man okt 01, 2018 19:45

Hej
Det lader til at det nye HB forsætter hvor den gamle ledelse slap ?

HB overtræder vedtægter af OZ1LLY

73 Boye

Brugeravatar
OZ5WU
Indlæg: 41
Tilmeldt: lør dec 05, 2015 20:12

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af OZ5WU » ons okt 03, 2018 23:09

Tja... Med afsæt i et lille citat fra dagens Jyllands Post, er problematikken vel ikke så kompliceret:

»Hvis vi sympatiserer med lovovertrædelser, har vi ikke længere en forening,«

Ergo må EDR være ophørt, qua RMs og nogle medlemmers holdning til lækager - løgne og trampen på vedtægter etc.
Når man er totalt blottet for basal moral og ikke ejer etiske begreber er en forening en tom skal!!

Mon ikke tiden er inde til at hele banden fedter af ??? Det gælder både resterne af den gamle garde og de "frelste" fra det såkaldte EDR 3.0 da de også har vist deres "sande" ansigt...

OG ALLE der elsker "Verdens bedste hobby" bør kaste sig over at køre noget god radio, svinge loddekolben, samle sig i fungerende interessegrupper og i lokale radioklubber..
SÅ vil I opdage hvor dejlig vores hobby er - hvor mange spændende projekter der findes bare et par museklik væk på det store stygge internet..
Vy 73 de OZ5WU/Michael
Libertatem Defendimus

ex. EDR member 12353 - ARRL member 3100340794 - RSGB member 322950

oz7xf
Indlæg: 243
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af oz7xf » tors okt 04, 2018 16:37

Jeg tror egentlig, at jeg vil vente "de obligatoriske 100 dage" med at fyre helt op under tastaturet med hensyn til:
Vision for 2018-2020
EDR skal genvinde respekt og troværdighed – både internt og eksternt.
Formanden skal lige have en chance for at finde hoved og ikke mindst hale i, hvad den hovedløse bestyrelse har haft gang i.
I ventetiden vil jeg bl.a fundere over, hvorfor OZ3ZU stadig står anført på hjemmesiden som formand for Forretningsudvalget.

7xf
let's rock and roll

oz7xf
Indlæg: 243
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af oz7xf » man okt 08, 2018 19:08

Jeg har sporet en beskeden fremdrift på edr.dk.
OZ3ZU er fjernet fra ét af de steder, hvor han var noteret som formand for Forretningsudvalget. Ja, hele forretningsudvalget er væk under menupunktet: Udvalg. Han er dog stadig at finde som formand for Forretningsudvalget.

Uden at kunne påvise en vis sammenhæng mellem ovenstående og Gert´s fabelagtige indlæg, letter jeg alligevel på hatten for indlægget:
G 005.jpg
let's rock and roll

Brugeravatar
OZ1FF
Indlæg: 84
Tilmeldt: lør dec 05, 2015 8:58
Geografisk sted: Vejers Strand
Kontakt:

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af OZ1FF » man okt 08, 2018 21:47

Hej Allan

Fremdrift og fremdrift? Der sker ændringer på edr.dk. Jeg har i mange år stået på listen over foredragsholdere, men er for nyligt som den eneste blevet slettet. Og det er ikke noget jeg har bedt om.

Årsagen hertil kan man kun gisne om. Der er to EDR-afdelinger, som gerne vil se mig i november. Den ene har fået foredraget godkendt. Vedrørende den anden, så har jeg ikke hørt noget - endnu. Mit gæt er, at nogle i den nye HB ikke bryder sig om mig, hvilket jeg har det fint med. Og så er det jo kun mennesker af anden festlig herkomst, som skal tvinges til at give hånd. Dem hører jeg heldigvis ikke til. :D
Vy 73 de OZ1FF/Kjeld - QRV 1,3 - 47 GHz

oz7xf
Indlæg: 243
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af oz7xf » tirs okt 09, 2018 5:42

Hej Kjeld

Nu behøver du jo ikke at stå på nogen liste for foredragsholdere i EDR for at holde foredrag i EDR og få lidt håndøre for det. Alle med interesse for, hvad du kan foredrage om, kender eller har sikkert hørt om dig i forvejen.
Reglerne er ganske ligetil. Alle kan holde foredrag og deltage i at høvle af EDRs kasse. Sådan er det bare. Medlemmerne betaler.
Skulle nogle være i tvivl, kan de jo bare rette henvendelse til hr. Vakant jvf. EDRs hjemmeside. At hr. Vakant for tiden beskæftiger sig med stort set alt i foreningen kan muligvis give anledning til lidt ventetid inden svar modtages.

I øvrigt kan jeg varmt anbefale alle at skrive til hr. Vakant med alle jeres problemer, såvel som med alle de nye initiativer, der kunne være medvirkende til at løfte foreningen EDR ud af de mange års dødvande. Men skriv endelig på papir, og send med PostNord. Dels er der mulighed for, at det ikke når frem, og hvis det endelig når frem, kan det indgå i foreningens energispareprogram, som optændingsmiddel til grillen eller brændsel til et fyr. Læse, hvad der kommer af fremmed hånd og ånd, vil nemlig helt sikkert ikke ske.
Barometret er ikke blot nået nulpunktet. Det er gået i minus. Dog troner OZ3ZU stadig som formand for Forretningsudvalget, og som direktionsmedlem (formand) på CVR registrets site, når der søges på Klokkestøbervej 11.

Jeg skal ikke kunne sige, at Gert tager fejl i sin bedømmelse af hovedbestyrelsens forfrysninger, men jeg må antage, at der tilsyneladende er lige så koldt i den tidligere bestyrelses hoveder siden, at banaliteterne ikke er overstået endnu.
Udefra ligner EDR mest af alt en død sild. Død af sine anstrengelser med at svømme mod strømmen i det omgivende samfund.

I øvrigt kan jeg anbefale alle lokale foreninger, der beskæftiger sig med radiobølger mv, at gå sammen for at dele erfaringer, såvel som nye udfordringer. Alle de opgaver, der bedst kan løses i fællesskab. At det ikke har kunnet foregå i EDR regi, er der ikke noget at gøre ved.

7xf
let's rock and roll

oz7xf
Indlæg: 243
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af oz7xf » søn okt 21, 2018 7:50

Ikke uventet søger EDR mediefolk:
http://www.edr.dk/da/content/edr-s%C3%B8ger-mediefolk-0
Jeg kan opfordre alle til at søge de ikke specificerede stillinger for på den måde at deltage i lodtrækningen, eller nok nærmere vodtrækningen om navnlig den præstigefyldte stilling som lovpligtig hovedredaktør. Det skulle nok kunne kaste et betydningsfuldt økonomisk supplement til folkepensionen af sig, hvis ikke lige denne stilling gennem lokumsaftaler er afsat til anden side. Det er ikke til at vide.

Tilbage er så en anden funktion, der skal besættes. Det drejer sig om hjemmesideproduktionen. Her er opslaget igen noget uklar. Hvis denne funktion ikke allerede er besat med virkning fra 2019, kan jeg anbefale dem i den erhvervsdygtige alder at søge disse job, idet det økonomiske afkast i den branche normalt vil være rimeligt godt, og rigeligt til at brødføde en dansk normalfamillie.

Derudover har EDR haft en lang tradition med fabrikation af foldere og plakater til medlemshvervning. Jeg forventer, at denne produktion vil fortsætte. Også her kan folkepensionister med fordel søge disse stillinger, idet arbejdsbyrden og afkastet næppe er i en størrelsesorden, der vil påvirke folkepensionen nævneværdigt.

Til min stadige undren søger EDR stadig en afløser for forretningsføreren, der så vidt jeg er orienteret ikke længere er sygemeldt:
http://www.edr.dk/da/content/vikar-s%C3 ... drs-kontor
Om afløseren endnu ikke er fundet, eller den for stillingsopslag ansvarlige person ikke har pillet annoncen ned, er jeg ikke i stand til at afgøre.

For fuldstændighedens skyld bør jeg nævne, at OZ3ZU stadig figurere på hjemmesiden i Forretningsudvalget:
http://www.edr.dk/da/page/forretningsudvalg-0

Jeg kan ikke på det foreliggende grundlag entydigt bedømme om, hvorvidt den valgte ledelse har rod i en kaospilotkultur, men jeg kan dog kraftigt anbefale denne uddannelse:
http://www.ug.dk/uddannelser/andreerhve ... /kaospilot

7xf
let's rock and roll

Rimax_15
Indlæg: 39
Tilmeldt: lør dec 19, 2015 18:10

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af Rimax_15 » søn okt 21, 2018 18:49

Det er utroligt at sådan en lille forening vil bruge en masse penge på et blad som stort set ingen læser.
Hvorfor skal der bruges en masse penge på en hjemmeside ?
Det må være en rig forening.
Whistleblower.

oz7xf
Indlæg: 243
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af oz7xf » man okt 22, 2018 1:55

Rimax_15 skrev:
søn okt 21, 2018 18:49
Hvorfor skal der bruges en masse penge på en hjemmeside ?
I det hele taget er det et godt spørgsmål om, hvorfor EDR version 3.0 i sit valgtema ser det som saliggørende at indføre professionalisering, overhovedet. Jeg synes nok, at sporene i forvejen skræmmer, når jeg ser på bladet OZs historik. Herom senere.

Med hensyn til indførsel af professionalisering i en forening blev jeg for ca. 40 år siden en del klogere. På daværende tidspunkt var jeg medlem af en stor landsdækkende forening, der i det store og hele blev drevet af frivillige. Grundet et af foreningens særkender, var jeg på det tidspunkt en af fortalerne for, at det særkende blev professionaliseret. Og det blev det. Ikke, at aflønningerne var særlig høje, men de rakte rigeligt som supplement til daværende SU for studerende.
Hvad jeg ikke dengang havde forudset, var den store forskel professionaliseringen ville have for foreningsånden i negativ retning. Godt nok blev alle "betjent" særdeles hurtigt og kvikt af disse professionelle, men det foreningsintime forsvandt. Og det blev en af årsagerne til, at dette særkende ikke overlevede som attraktion, og er i dag lukket ned.

På baggrund af ovenstående erfaring er jeg ikke sikker på, at EDR kan holde til yderligere professionalisering end den som pågår med en ansat forretningsfører.
Omkring bladet OZ har jeg gennem en lang årrække observeret, at hovedredaktøren har efterlyst artikler. Og her tænker jeg ikke på de løbende følgetoner af forhistorisk interesse, hvor forfatterne stort set kan anses som faste. Jeg tænker mere på artikler fra den store brogede masse af medlemmer. Hvor er deres vilje til at løfte i flok? Er den røget ud med badevandet som følge af ringe foreningsintimitet? Det ser jeg som en af årsagerne til, at så relativt få skriver til bladet.
Der er selvfølgelig også andre årsager til, at foreningsintimiteten er ringe. Den væsentligste er nok, at foreningen af visse eller er det vise enkeltmedlemmer opfattes som en forening for individuelle medlemmer i langt højere grad end en forening med lokalafdelinger. I forbindelse med Nystartprojektet blev projektmagerne hylet ud af banen af disse "vise" enkeltmedlemmer. En god kombination af en formand og en hovedredaktør suppleret af en lille gruppe konservative medlemmer uden andre fremtidsvisioner end at følge den gængse medlemstilbagegang saboterede Nystartgruppens projekt. Et projekt, der som bekendt ville lokalforeningerne mere end de individuelle medlemmer.
Men medlemmerne ville det noget anderledes end denne lille gruppe af konservative, der saboterede Nystart initiativet. Så da valgresultatet, det første, blev kendt i 2016 rystedes den konservative gruppe i en grad, at omtælling hos en ekstern samarbejdspartner blev iværksat til en værdi af et 5 cifret beløb. Valgresultatet var imidlertid stadig til at få øje på. Den siddende formand var væltet. Derimod var den mangeårige "lands"sekretær genvalgt, og hovedredaktøren samt et konservativt medlem i det nordjyske valgt ind i hovedbestyrelsen. At påstå, at den øvrige del af hovedbestyrelsen var fra nystartgruppen vil være en mild overdrivelse. Men de var nok en del mere fremtidsorienterede end den konservative del af hovedbestyrelsen. Det mere fremtidsorienterede kunne ses af deres tiltag med hensyn til en ny og ganske veludviklet hjemmeside, ophør af censur af foreningens forum og ikke mindst forsøg på at fremelske en større foreningsintimitet.

I 2018 bimler foreningen så med professionalisering. Jeg tvivler stærkt på, at det kan lade sig gøre at købe sig til det mest eftertragtede for en forening, foreningsintimiteten. Det at følge sig velkommen. Det at tage aktiv del.

7xf
let's rock and roll

oz7xf
Indlæg: 243
Tilmeldt: tirs jan 23, 2018 0:06

Re: Det nye HB i EDR 2018

Indlæg af oz7xf » ons nov 14, 2018 19:34

Efter afslutning af den annoncerede ustabile periode på edr.dk, kan ses enkle grafiske forandringer og visse funktionsmæssige ændringer. Om disse tiltag vil øge medlemstallet, har jeg ingen anelse om.

Hvad der derimod ikke er ændret, er selve indholdet af hjemmesiden. Den er stadig fyldt med uklarheder med hensyn til de styrende elementer på hovedbestyrelsesniveau i foreningen. Om disse uklarheder kan være medvirkende til at nogle fravælger at melde sig ind, kan jeg ikke afvise.
Måske kan en god professionel PR-mand m/k gennemgå sitet sammen med ledelse og luse ud i uklarhederne. De penge ville været givet godt ud her et par måneder efter ledelse tiltræden.
let's rock and roll

Besvar